Yritys

Maanrakennusta kestävällä pohjalla

Yrityksemme ammattilaisten osaamisessa yhdistyvät maanrakentamisen eri osa-alueet: suunnittelu, kaivaminen, rakentaminen, kuljetukset ja jätevesirakentaminen. Osaaminen ja ammattitaito takaavat, että maanrakennustöissä sekä maan alle että päälle tulevat rakenteet tehdään kerralla kuntoon. Pohjan on oltava oikein tehty ja kestävä, jotta se kantaa ja toimii.

Maanrakennusurakka on yleensä ensimmäinen vaihe missä hyvänsä rakentamisessa. Siksi on tärkeää, että sen aikataulu pitää. Vuosikymmenten kokemuksella osaamme aikatauluttaa työt oikein ja saamme työt valmiiksi sovitussa ajassa. Kokonaispalvelumme ansiosta työ siirtyy jouhevasti ammattilaiselta toiselle yrityksemme sisällä. Tämä ei vaadi isompaa projektinhallintaa, usein puhelinsoitto toiselle tekijälle riittää.

Tunnemme vastuuta myös sellaisista asioista, jotka eivät aina kuulu omalle tontillemme. Joskus suunnitelmissa voi olla aukkoja. Jos näemme, että toteutus tulee ontumaan tai aiheuttamaan hankaluuksia myöhemmin, otamme asian esille tilaajan kanssa. On helpompi muuttaa suunnitelmaa ajoissa, kun korjata kalliilla myöhemmin. Tarvittaessa opastamme ja neuvomme kaikkia asiakkaitamme esim. sora- tai maa-aineskysymyksissä, projektin aikataulutuksissa tai konetöihin liittyvissä kysymyksissä.

Yrityksemme palvelu on rakentunut vuosikymmenien saatossa kattamaan maanrakennuksen kaikki osa-alueet. Voisi väittää, että se oli strategiamme. Oikeammin se tapahtui kuitenkin siksi, että pitämällä kaikki osa-alueet omissa käsissämme, pystyimme palvelemaan asiakkaitamme nopeammin, paremmin ja ennen kaikkea luotettavasti.

Iisakki Tukiainen
toimitusjohtaja
Tuusniemen Sora Oy

Historian havinaa – Kuljetusliike Tervosta Tuusniemen Soraan

—Ukkini oli töissä meijerissä auton kuljettajana. Vuonna 1953 hän perusti oman yrityksen maidon kuljetukseen. Kuten perheyrityksessä usein tapahtuu, lapset tulevat mukaan yritystoimintaan. Ensin ukki otti töihin äitini ja hänen veljensä, sitten isäni. Me siskoni kanssa kasvoimme kiinni autoihin ja koneisiin ja myös meistä tuli yrittäjiä.

Kaikki alkoi maidosta, mutta laajeni luontevasti muihin isoihin koneisiin. 1990 luvulla aloitettiin vaihtolava- ja jätehuoltokuljetukset ja sen jälkeen maanrakennuspalvelut. Maanrakentaja tarvitsee soraa ja maa-aineksia. Siksi perustimme yhdessä Tuusniemen Sora Oy:n kanssa yhteisen yrityksen; Juojärven sora Oy:n.

Nyt ympyrä on taas sulkeutunut. Tuusniemen Soran yrittäjän eläköityessä, ostimme yrityksen häneltä. Kuljetusliike Tervo & Co. Oy jatkaa siitä, mistä se aloittikin: maidon ja elintarvikkeiden kuljetuksilla. Tuusniemen Soraan on siirretty kaikki maanrakennukseen, soratoimituksiin, traktoritöihin ja jäteveden suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvät palvelut.

Pojasta polvi paranee, sanoo suomalainen sananlasku. Haluamme olla sananlaskun veroisia ja edelleen parantaa palvelukonseptiamme. Tuusniemen Sora Oy:n palveluperiaatteena on tarjota maanrakentamisen kokonaispalvelut siten, että asiakas selviää urakasta mahdollisimman pienellä vaivalla. Kun toimii yhden vastuutahon kanssa, säästää sekä aikaa että vaivaa. Tilaaja tietää mitä on tilannut ja tekijä tietää, mitä on luvattu. Siitä syntyy palvelu, jossa on kaikki kestävällä pohjalla.

Sanna Tervo-Tukianen
yrittäjä kolmannessa polvessa
Tuusniemen Sora Oy